Gibus Lamellen daken

Bioklimatische bedekking
Beschermd tegen zon en regen...
De bioklimatische bedekking kan het microklimaat van de omgeving onder de beschermkap regelen door natuurlijke verluchting te creëren.

Alle technische innovaties werken harmonieus samen onder de dragende constructie van gelakt aluminium, gekenmerkt door een essentieel design in staat tot het verbeteren van de bouwkundige stijl en verheffen van de esthetiek.
De bedekking bestaat uit kantelende lamellen. Bij zonnig weer zorgen de lamellen voor een verbeterd comfort door een natuurlijke luchtstroom te creëren die de warme lucht doet stijgen. Bij regenweer zorgen de gesloten schutsel voor bescherming door het regenwater naar de afloop te leiden die verwerkt is in de dragende constructie.

Het “Side sael” patent zorgt voor een afsluiting door de lamellen om een perfecte isolatie van de externe omgeving. Daarnaast heeft elk schutsel een afsluiting over de gehele lengte die steunt op het volgende schutsel om te garanderen dat water en wind niet door de constructie kan. Het gepatenteerde openingssysteem “Twist motion” zorgt ervoor dat de pergola opvalt met elegante bewegingen. Deze bewegingen worden gestuurd door een afstandsbediening die de draaiing regelt van perfecte afsluiting tot 45° en verticaal, zodat er gezorgd kan worden voor maximale lichtinval.

De richting voor het openen van de lamellen wordt niet beperkt bij het positioneren van de constructie, deze kan altijd geoptimaliseerd worden bij de opbouw om aan gewenste lichtinval of speciale eisen te kunnen voldoen. De lamellen zijn lateraal bevestigd op twee punten door roestvrij stalen pinnen. De onderste pin is bevestigd aan een horizontaal schuivend stuk waar de beweging vandaan komt. De tweede pin is bevestigd aan een verticaal bewegend onderdeel dat zorgt voor de opening en rotatie van de lamellen. De actieradius zorgt voor totale controle van de lichtinval om aan elke eis te voldoen. Optioneel: interne isolatie bij de lamellen om warmte- en geluidsisolatie te versterken. Deze isolatie zorgt voor een vermindering van 70% van het geluid van de impact van regen op de lamellen.
Het elegante design van Gibus laat persoonlijkheid zien met zijn frontale afwerking, die uw blik de lijnen laat volgen van een licht en exclusief gepatenteerd werking.

Het ondersteunende frame uit gelakt aluminium met een muur- of plafondverbinding aan de ene kant, rustend op een goot met steunpalen en bevestiging op de grond aan de andere kant. Luifel met glijdende doek ondersteund door 43x65mm wind brekende profielen met een 65x85mm uiteinde, met een grote belastbare capaciteit, schuift over 70x130mm zijdelingse geleiders.

De horizontale profielen, balk en geleiders zijn in gelakt aluminium. Om de afloop van regenwater de garanderen moet de constructie een helling tussen 8 en 19 graden hebben. (voor de juiste helling kijkt u in de tabellen bij de huidige prijslijsten.) Transmissiesysteem op de zijdelingse geleiders en stevige tandriem die draait op kogellagers.
 • Garagepoorten
  De nieuwe garagedeuraandrijving

  Sneller, veiliger, slimmer, helderder, ...

  Lees Meer
 • Draaideuraandrijving
  Eenvoudig in gebruik

  Robuust, duurzaam, onderhoudsvrij,...

  Lees Meer
 • Schuifwanden
  Glazen schuifwanden

  Voor terrassen en overkappingen, ...

  Lees Meer
 • Lamellen daken
  Bioklimatische bedekking

  Regel zelf natuurlijke verluchting, ...

  Lees Meer